Het gaat om de inhoud!

Verkoop niet jezelf, maar verkoop je kunde. Word een unieke autoriteit in jouw niche, vakgebied en vertel het heel de wereld. Nee echt. Deel je kennis, dat is je kracht. Dit maakt jouw tot een autoriteit en daarmee verkoop je wat je kan. Je laat zien dat je weet waar je het over hebt.

Eerlijk,  open en echt.

Vooropstaat dat je eerlijk en open communiceert, dat valt op. Claim geen vaardigheden die je niet hebt, maar laat zien welke vaardigheden je wel hebt.

Laat je in de kaarten kijken. Als men ziet hoe jij je werk doet, kan men daar uit afleiden wat jij daarin kan betekenen. Je hoeft niet jouw unieke formule uit te schrijven voor de concurrentie, maar wees niet bang om te laten zien wat je kan, niet met holle frasen, maar met relateerbare content, inhoudelijk en open. Jouw kracht is de toepassing, welke in iedere situatie anders is, de meelezende concurrent leert wellicht van jou, maar de potentiële consument herkend jouw autoriteit en kwaliteit.

Daarnaast laat zien wie je bent, wat je gedaan hebt, wie er betrokken is. Een zweem van vaagheden en suggesties die de indruk moeten wekken dat je een groot consortium vertegenwoordigd maakt op weinigen echt indruk en is al snel doorzichtig.  Voor een eenmanswebshop is het bijvoorbeeld belangrijker te zorgen dat men tenminste kan zien waar je gevestigd bent, dat je te bereiken bent, dat je echt bent, dan dat je de indruk wekt een groot bedrijf te zijn, maar onbereikbaar.

Schep verwachtingen die je waar kan maken.

Door je anders, groter, flexibeler, mooier voor te doen dan je bent kan je niets anders dan je potentiële klant teleurstellen. Reputatie wordt steeds belangrijker, en zal alleen maar belangrijker worden. Maak je keer op keer klaar wat je beloofd, presteer je altijd naar of boven verwachting, dan pluk je daar snel de zoete vruchten van.